Dumbbells

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom jij dumbbells moet hebben

Dumbbells, ook wel halters genoemd, liggen aan de basis van elke home gym en commerciële fitness. Halters zijn een van de meest polyvalente en meest gebruikte fitness tools. Geen enkele gym is compleet zonder dit gereedschap! Ook al train je zo goed als dezelfde spieren met dumbbells en barbells, bieden dumbbells veel voordelen aan die de barbell niet heeft.

Koop je dumbbells vandaag en geniet van de voordelen

Er zijn veel voordelen wanneer je halters in plaats van een halterstang gebruikt tijdens je trainingen. Je kan met een barbell veel grotere hoeveelheid gewicht heffen, omdat je 2 handen beiden maar 1 stang moeten ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat je vooral je primaire spieren gaat gebruiken om het grootste deel van het werk te doen.

Hierdoor ga je veel minder je stabilisatoren gebruiken en riskeer je dat deze onderontwikkeld blijven. Met dumbbells heb je een gewicht in elke hand en zul je dus veel meer gebruik maken van deze stabilisatoren en zullen ze zich veel sneller ontwikkelen.

Bovendien is het bewegingsbereik van halters veel groter en flexibeler dan dat van een halterstang. Met een barbell kan je fysiek niet verder zakken dan je borstkas omdat de staaf simpelweg in de weg zit. Met dumbbells kan je verder zakken om je spieren net dat tikkeltje extra inspanning te laten leveren.

Dit is langs de ene kant goed voor de mobiliteit van je gewrichten en langs de andere kant kan het helpen bij het beperken van blessures. Een hoger bewegingsbereik kan er ook voor zorgen dat je spieren zich nog sneller zullen ontwikkelen en groeien vergeleken met een barbell.

Gerichte trainingen met onze haltersets

Met een halterset ben je ook in staat om elke kant van je lichaam apart te trainen. Om een voorbeeld te geven, met halterstang kan je dominante en sterke arm compenseren voor de zwakkere arm. Dit kan leiden tot een serieus verschil in kracht tussen de 2 armen dat, als het niet wordt aangepakt, voor problemen kan zorgen in de toekomst.

Doordat je met halters een gewicht in elke hand neemt, is het niet mogelijk voor de dominante arm om te compenseren voor de andere. Dit verbeterd de kracht in beide armen tijdens bilaterale oefeningen en je hebt ook de mogelijkheid om je zwakkere kant extra te aan te pakken met unilaterale oefeningen. Fitness halters zijn dus een uitstekende manier om onevenwichten aan het licht te brengen en deze weg te werken.

Er komen dus enorm veel voordelen kijken bij het trainen met dumbbells. Je traint je spieren veel intensiever, primaire spieren en stabilisatoren. Je hebt minder kans op blessures en bent in staat om onevenwichten in je lichaam te vinden en deze weg te werken. Waar wacht jij nog op om te beginnen aan je workouts met je nieuwe dumbbell set?

Houd je trainingen fris met kettlebells

Verder bieden we ook nog kettlebells aan. Deze kunnen alternatieve oefeningen aanbieden om al je trainingen fris en leuk te houden. Kettlebells zijn ook een uitstekende manier om aan HIIT trainingen te doen en zo maximaal vet te verbranden.

Bespaar plaats met verstelbare dumbbells

Titanium Strength biedt de beste verstelbare dumbbells aan voor alle fitness freaks die thuis zo veel mogelijk plaats willen besparen. Met deze verstelbare halterset kan je zelf je gewicht kiezen, naargelang welke oefening je gaat doen en hoeveel gewicht je wilt gebruiken. Zoals al gezegd kan je met deze verstelbare halters enorm veel ruimte besparen en zijn ze bovendien ook veel goedkoper dan een rack met individuele gewichten.

Als je op zoek bent naar een rack voor je home gym of je professionele fitness, heeft Titanium Strength ook iets voor jou. Halters van 2 tot 30 kg geschikt voor elk niveau, waar wacht jij nog op om te beginnen met trainen?

© 2022 Gym Company Retail S.L. All rights reserved. Ecommerce Powered by tbbAgency
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.