Legpress

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stalen benen met de leg press van Titanium Strength

De leg press is een van de meest gebruikte machines in alle sportzalen. Het is een simpel, maar elegant en doeltreffend apparaat dat je in staat maakt alle spieren van je benen maximaal te trainen. De leg press wordt vaak vergeleken met de squat omdat ze grotendeels dezelfde spieren viseren, maar er zijn toch wel verschillen tussen de twee.

In tegenstelling tot de squat, doe je de leg press op een machine. Meestal is de leg press in een hoek van 45 graden, maar er zijn ook horizontale variaties. Je plaatst je rug tegen de rugleuning en zet je voeten op het platform voor je. Je begint met je benen geplooid en strekt ze om ze daarna weer naar de beginpositie te brengen. Probeer je benen zo lang mogelijk gespannen te houden om het meeste uit je trainingen te halen.

De squat is anders. Je zal de oefening rechtopstaand beginnen met je voeten op de grond. Je plooit je knieën en daalt naar beneden, met of zonder gewicht, om daarna terug naar de startpositie te keren. Naar gelang de positie van de barbell zijn er veel verschillende soorten squat-oefeningen.

Elk van deze oefeningen heeft zijn voordelen. Beide viseren de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Het verschil is dat je bij de squat veel meer stabilisatoren gebruikt terwijl je bij de leg press meer begeleid wordt waardoor je meer gewicht kan heffen. Dit zal je helpen om specifieker je benen te viseren en meer op kracht te focussen.

Waarom jij een leg press moet kopen

Er zijn veel redenen om een leg press aan te schaffen. Met een leg press kan je veel gewicht heffen en veel reps doen. Dit zal je spieren veel sneller laten groeien dan op andere manieren. De leg press is een begeleide oefening dus doe je minder beroep op je stabilisatoren waardoor je meer gewicht kan heffen.

Hierdoor kan je ook echt je benen isoleren voor een intensieve en gecibleerde training. Als je je quadriceps optimaal wilt trainen en deze spieren wilt focussen, plaats dan je voeten lager op het platform. Wil je liever je hamstrings trainen, plaats je voeten dan hoger op het platform om meer druk te zetten op deze spieren.

Bovendien is de leg press een uitstekende machine voor beginners omdat er geen al te ingewikkelde bewegingen bij aan te pas komen. Het toestel geeft steun aan je wervelkolom en romp waardoor je de beweging veilig en comfortabel kan uitvoeren.

Je kan dus als beginner eerst beginnen met een leg press om voldoende je benen te ontwikkelen voor je je aan squats waagt, die iets moeilijker zijn en ook meer stabilisatoren gebruiken. Later kan je ook de leg press blijven incorporeren in je trainingen om je squat- en deadlift prestaties te verbeteren.

Hack squats op de leg press

Ook heeft Titanium Strength leg presses waar je hack squats op kan doen. Hack squats gebruiken zo goed als alle spieren in je onderlichaam. Bilspieren, hamstrings, quadriceps, kuiten en zelfs je romp, niets ontsnapt aan de hack squat. Je kan deze oefening bilateraal doen of je kan ze unilateraal uitvoeren om een bepaalde kant te viseren.

Als je een compacte leg press zoekt, ben je aan het juiste adres. Titanium Strength biedt leg presses aan die zowel geschikt zijn voor een home- als een commerciële gym. Het apparaat neemt niet veel plaats in en is dus geschikt voor zij die zo veel mogelijk plaats willen besparen.

© 2022 Gym Company Retail S.L. All rights reserved. Ecommerce Powered by tbbAgency
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.