Barbells

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom jij een barbell moet kopen

Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden, moeten we ons eerst afvragen: Wat is en barbell? Een halterstang, misschien wel beter bekend als barbell uit het Engels, is zoals de naam het aangeeft een stang die gebruikt wordt voor verschillende fitnessoefeningen te doen. De olympische halterstang, de meest voorkomende en degene die voor competities wordt gebruikt, is 2.2 meter lang en weegt 20 kg op zichzelf. Deze halterstang heeft een diameter van 50mm zodat de olympische halterschijven gemakkelijk kunnen geladen worden en perfect passen op de staaf.

Een barbell is een van de meest gebruikte fitnessapparatuur en wordt gebruikt voor een enorm veel krachtoefeningen. Je kan deze halterstangen met gewichten gebruiken of zonder, de keuze ligt aan jou en wat je wilt bereiken met je oefening. Deze gewichten schuif je aan de uiteinden van de staaf op de barbell. Zorg dat beide kanten even zwaar geladen zijn, zodat er geen onevenwicht ontstaat, aangezien dit gevaarlijk is en voor ongevallen kan zorgen.

Een barbell en dumbbells lijken qua uitvoerbare oefeningen op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Hoewel je ongeveer dezelfde oefeningen kan doen met de halterstang en de halters, zullen de resultaten verschillend zijn. Met dumbbells gebruik je beide handen apart, terwijl ze bij een barbell gezamenlijk één staaf vasthouden. Dit zorgt er voor dat je veel meer stabilisatoren gebruikt en je dus minder gewicht zal kunnen heffen.

Halters zijn ideaal voor hypertrophie, maar met een barbell train je veel meer op kracht. Als je op zoek bent om je kracht maximaal te verhogen dan is de barbell het perfecte apparaat voor jou!

Optimaliseer jouw barbell training

Titanium Strength biedt ook allerlei accessoires aan om jou te helpen het meeste uit elke barbell training te krijgen. Zoals eerder al gezegd kan trainen met een halterstang zonder gewichten, maar als je echt op zoek bent om je kracht te verhogen, zal je gewichten nodig hebben.

Het is belangrijk om progressief meer en meer gewicht op je staaf te laden zodat je steeds meer je spieren onder druk zet en zo je spieren laat groeien. Wees voorzichtig dat je niet teveel gewicht in 1 keer op de barbell plaatst om blessures te voorkomen. Een barbell set met gewichten kan al een veelheid aan oefeningen aanbieden die uitstekend zijn om kracht en spiergroei te stimuleren, denk maar aan verschillende soorten squats of deadlifts.

Wil je nog meer oefeningen en gevarieerde trainingen uitvoeren met je barbell, denk dan om een halterbank, half rack of power cage aan te schaffen. Deze zullen je trainingen naar het volgende niveau brengen door je toegang te geven aan bijvoorbeeld de bench press. Gewichten veilig stockeren kan ook met onze verschillende opslagopties voor olympische halterschijven.

Verschillende soorten halterstangen

Titanium Strength biedt verschillende soorten barbells aan, zodat jij de het perfecte model kan kiezen voor jouw gekozen workout! Wil je jouw squats in alle comfort en veiligheid kunnen uitvoeren, dan is de squatbar voor jou. Door de zachte padding en de grips vanvoor kan jij in veiligheid en comfort alles geven tijdens je squats.

Verder biedt Titanium Strength ook swiss bars en curl bars aan. Deze zijn beter voor je gewrichten en helpen je optimaal op je spieren te focussen. Je pezen blijven gespaard omdat je handen in een andere hoek staan en zo heb je dus minder kans op blessures.

Barbells gemaakt van kwaliteitsmaterialen met de beste prijs vind je hier, bij Titanium Strength.

© 2022 Gym Company Retail S.L. All rights reserved. Ecommerce Powered by tbbAgency
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.